Zdroj: https://www.fauflophoto.cz/clanky/norek-americky-lovici-selma  |  Vydáno: 25.6.2013 15:18  |  Autor: Michal Mašík

Norek americký, lovící šelma

Norek americký, lovící šelmaJedno fotografické odpoledne, které jsem trávil na pobřeží norského ostrova Runde spolu s kolegy, focením ústřičníka velkého, se nám naskytlo malé představení. A to, když norek americký zaútočil na jedno z mláďat racka stříbřitého. Mezi kameny na pobřeží totiž bylo několik hnízd tohoto ptáka.

 

 

 

Lovící norek

Kamarád Karel K. najednou vykřikl norek. A skutečně mezi kameny se objevil norek americký. Byl na lovu. V tu dobu bylo na pobřeží mezi kameny několik hnízd racka stříbřitého. A to bylo co norka přitahovalo. Pak si někdo všiml, že už má kořist. Bylo to mládě racka. Snažil se ho odtáhnout do nějaké štěrbiny, ale to se mu nedařilo.Toho jsme využili a fotili tuto podívanou. Toto zvířátko je neskutečně mrštné a rychlé. Ani jsem nestačil sledovat, kde se pohybuje,natož ho sledovat skrze hledáček fotoaparátu. Ale myslím, že se pár dobrých fotografií podařilo. Je zajímavé pozorovat v přírodě takové momenty. Je to krutá podívaná, ale taková je příroda. Na rozdíl od člověka, který loví proto, aby měl trofej, tím pádem zabíjí zbytečně.  Zvířata loví z potřeby, aby přežila.

 

    Norek americký

 
 

     Norek americký
 
 

     Norek americký
 
 

 Související články:
 

Orchideje na ostrově Runde, prstnatec plamatý

Papuchalk bělobradý, ostrovní klaun

Návštěva norského ostrova Runde

Ústřičník velký, křikloun ostrova

Chaluha velká, útočící chaluha

 

Norek americký, popis ruhu, (zdroj Wikipedie)

 

Galerie:

Norek americký

 

      Norek americký

 

      Norek americký

 

      Norek americký

 

      Norek americký

 

      Norek americký

 


 (Fotografováno v červenci 2011)