Zdroj: https://www.fauflophoto.cz/clanky/veverka-obecna-do-stepanky-na-veverky  |  Vydáno: 4.3.2015 19:39  |  Autor: Michal Mašík

Veverka obecná, do Štěpánky na veverky

Veverka obecná, do Štěpánky na veverkyZima, nezima. Tak by se dalo hovořit o další zimě, která byla dá se říct víceméně opět beze sněhu. Spíš to vypadalo jako prodloužený podzim. Minulý rok to také nebylo moc valné co se týče sněhové nadílky. Na sníh ač ho nemám moc v oblibě, jsem se tento rok docela těšil z důvodu focení veverek a dravců. Ale i tak jsem se do Štěpánky vydal. Snad to příští rok vyjde i se sněhovou peřinou.

 

 

 

Štěpánka stále plná veverek

Po nějaké době jsem se vrátil do parku Štěpánka v Mladé Boleslavi, abych se přesvědčil, zda se veverkám stále dobře daří. A musím říct, že daří. Focení jsem také bral jako potrénování před nadcházející cestou za medvědy hnědými, na které se již moc těším. Sice jsem se tento rok těšil na fotografování veverek na sněhu, ale příroda nějak poslední léta sněhem šetří. Na výlet do Štěpánky jsem oslovil kamaráda Jirku, který se rád přidal. Po příchodu na místo jsem okamžitě zahlédl několik veverek, které se proháněly ve spadaném listí. Jako pochoutku jsem si pro ně opět připravil lískové oříšky, které jsem si ještě zakoupil při nočním návratu ze služební cesty. Alespoň někdy jsou tyto nonstop otevřené markety užitečné. Jakmile jsem začal v kapse šustit  sáčkem plným oříšku, ihned začalo veverek přibývat jakoby to slyšely, že se bude chystat hostina. Předpověď počasí slibovala slunečné počasí, ale celý den bylo přesto zataženo. Pro návštěvu jsem opět vybral pracovní den, kdy v parku není moc lidí. Ale i tak se několik rodin vydalo do tohoto klidného místa na procházku. Co se mi ale líbí již méně je, že lidí nechávají své čtyřnohé miláčky pobíhat volně po parku a ti bez milosti  veverky prohánějí. Ještě, že jsou ta malá stvoření tak hbitá a obezřetná. Fotografování veverek je určitě nejideálnější v podzimních měsících, kdy stromy a listí hýří všemi barvami. Na podzim se určitě vrátím.

 

Související články:

Veverka obecná, veverčí ráj

Norek americký, lovící šelma

Sysel obecný, strážci z letiště

 

Galerie:

Veverka obecná

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Fotografováno v únoru 2015)